Anæstesisygeplejen spiller en afgørende rolle i at administrere anæstesi og sikre patienternes sikkerhed og komfort under operationer.

I en ny artikel i Journal of PeriAnesthesia Nursing “Certified Registered Nurse Anesthetists’ Experiences of Nursing in Anesthesia Care: An Interview Study” har Henriette Simone Petersen undersøgt anæstesisygeplejerskers personlige og professionelle erfaringer, med særligt fokus på deres daglige ansvar, udfordringer og de unikke aspekter ved anæstesisygeplejen.

Gennem fokusgruppe interviews belyser artiklen kompleksiteten i anæstesisygeplejerskernes arbejde og fremhæver de nødvendige kompetencer, beslutningsprocesser samt de følelsesmæssige og etiske overvejelser, de står overfor.

Anæstesisygeplejersker er meget bevidste om deres professionelle identitet som sygeplejersker og oplever sygepleje i stor udstrækning i deres daglige arbejde. Anæstesisygepleje kan beskrives som en kombination af tekniske opgaver og omsorg. For anæstesisygeplejersker er relationen til patienten central, og deres professionalisme i denne relation ses tydeligt i deres rolle som patienternes repræsentanter. Studiet viser, at en stor del af sygeplejearbejdet udføres, mens patienten er bedøvet, og at anæstesisygelejersker opfylder patientens basale behov. Det fremgår også, at en af årsagerne til, at anæstesisygeplejersker finder det vanskeligt at definere sygepleje i anæstesien, er de overlappende opgaver og kompetencer mellem dem og anæstesiologer. Effektivitet i arbejdet vurderes i høj grad ud fra produktion, hvor tid er en begrænset ressource, men med erfaring lærer anæstesisygeplejersken at prioritere patienten først. De ser ikke deres arbejde udelukkende som en serviceprofession, men anerkender også, at de repræsenterer en omsorgsprofession. De servicerer afdelinger, men i lige så høj grad og først og fremmest patienter.

Følg linket herunder for at læse artiklen: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S108994722400042X

Artiklen er redigeret af Faglig Redaktør, Carsten M. Pedersen
Indlæget er skrevet af Faglig Redaktør, Carsten M. Pedersen