B.Braun Medical havde inviteret til CRRT netværksdag med deltagelse fra hele landet. Der var selvfølgelig fokus på B. Braun’s OMNI® dialysemaskine, men også ny viden om CRRT fra professor Antonie Schneider. CRRT er en dialyseform der anvendes på mange intensivafdelinger, (CRRT står for CONTINUOUS RENAL REPLACEMENT THERAPY), og OMNI® fra Braun, er en dialysemaskine der også kan varetage andre funktioner, såsom Co2-fjernelse.  Læs mere om OMNI® her

Programmet var tilpasset brugere og ikke-brugere af OMNI®, og på grund af stor spørgelyst gav det også meget erfaringsudveksling. Ledende overlæge Robert Winding, intensivt afsnit, Regionshospitalet Gødstrup, fortalte om deres erfaringer med OMNI® som ren CRRT, men også om Co2 fjernelse, som der er mulighed for med OMNI®.

Der var mulighed for hands-on på selve OMNI® og B.Braun præsenterede også deres træningsmateriale baseret på VR briller. Vi fik alle mulighed for at prøve at sætte en maskine op i VR miljøet, og det var spændende. Det kræver dog lidt tilvænning og håndtering af håndtag, men derefter gik det meget nemt – og hurtigt. En rigtig god måde at træne på og ingen tvivl om, at det vil være fremtiden. Især for de intensive afsnit, som ikke har CRRT i hænderne hver dag. Linket viser hvordan du ser det med VR briller:

https://www.youtube.com/watch?v=htmZcia0qKI

Professor Schneider var rundt om alle behandlingsmodi – med fordele og ulemper.

Professor Antonie Schneider, Lausanne University Hospital, Schweiz, havde et spændende oplæg bl.a. om CRRT med Citrat – fordele og ulemper. Endvidere hvordan optimal rense/nyredosis opnås. Det var et meget relevant oplæg med ny viden for mange af deltagerne. Professor Schneider sluttede af med en case, som vi alle blev inddraget aktivt i.

En rigtig spændende og lærerig dag,  som sluttede af med guided rundvisning af bl.a. Robert Winding på intensiv afsnittet på Gødstrup. Det er altid interessant at se andre intensive afsnit – og her et helt ny-opført afsnit – og også spændende at høre tankerne bag funktion og indretning.

Artiklen er skrevet af:

Faglig redaktør Gitte Høj