I marts 2020 blev Danmark ramt af den globale pandemi Covid-19. En virus, som førte til nedlukning af store dele af samfundet, daglige opdatering med smittespredning, positivprocent og antal døde med Covid-19. Vi blev skræmte over billeder fra udlandet med overbebyrdede hospitalermennesker der ikke kunne få behandling og angste patienter og deres pårørende. 

Men Covid-19 pandemien er ikke enestående. Der har gennem århundreder med mellemrum været pandemier. Vi har været ramt af pest, kopper, kolera, tuberkulose og den spanske syge. Og i 1980’erne og 90’erne døde mange af aids.  

Pandemierne har også gennem tiden sat sig spor i kunsten, og de aftryk kan man følge i de faste samlinger på Statens Museum for Kunst. 

I denne pod-cast kan du høre afdelingssygeplejerske Grethe BendixenBispebjerg Hospital, Akut- og Intensivafdelingen reflektere over kunsten fra pandemiernes hærgen i lyset af Covid-19. Du har mulighed for selv at reflektere over de valgte kunstværker via www.smk.dk  

 Hør podcasten her

Medvirkende: Grethe Bendixen, afdelingssygeplejerske, Bispebjerg Hospital, Akut- og Intensivafdelingen.
Udgiver: Fagbladet Sygeplejersken / Dansk Sygeplejeråd
Journalist og tilrettelægger: Michael Holbek
Redaktør: Jakob Lundsteen
Teknik: Jette Smed
Foto/Grafik: Klaus Holsting og Mathias N Justesen
Varighed: 18.32 min.